h

Het middengebied krijgt eindelijk weer een buurtsuper.

11 februari 2022

Het middengebied krijgt eindelijk weer een buurtsuper.

Foto: SP

Nadat de Lidl 20 november 2018 definitief zijn deuren sloot in het middengebied hebben wij als SP Vlissingen hier meerdere malen actie voor gevoerd tegen de afbraak van deze laatste voorziening in de wijk.

De buurtbewoners zaten en zitten in zak en as.

Het stak de SP vooral dat de supermarktorganisatie tot een week voor de sluiting de gemeente, de wijktafel en vaste klanten nooit heeft laten weten dat de winkel dicht ging. Natuurlijk hebben we in Vlissingen geen supermarkten tekort. Maar de Lidl-vestiging was de enige winkelvoorziening in een wijk waar veel ouderen, mensen zonder vervoer en minder valide mensen wonen.

Uitgangspunten in de geldende supermarktvisie zijn goed functionerende winkelgebieden en ook dat er groeiende groep ouderen te verwachten is. Waar moeten onze ouderen, minima en de zwakkeren in de Vlissingse gemeente naar toe als de buurtsuper moet sluiten en daardoor ook een goed functionerend winkelgebied verloren gaat. De mensen komen hierdoor ook in een sociaal isolement.

Gisterenavond tijdens de besluitenraad kwam Wethouder de Jonge met het zeer goede nieuws dat er weer een Super in het voormalige pand van de Lidl komt. De SPAR gaat zich hier vestigen.

Als SP zijn wij hier erg blij mee en wensen de SPAR veel succes in deze fijne wijk.

 

Reactie toevoegen

U bent hier