h

NEE stemmers bedankt!

7 april 2016

NEE stemmers bedankt!

Foto: Sp vlissingen

ROEMER: 'UITSLAG REFERENDUM GROTE WINST VOOR OEKRAÏNE EN NEDERLAND'

Een grote meerderheid van de stemmers heeft in het referendum 'nee' gezegd tegen het verdrag met Oekraïne. SP-leider Roemer: 'Of we de opkomst van 30% gaan halen is nu nog spannend. Maar overduidelijk is dat Nederland massaal nee heeft gezegd tegen dit verdrag. De politiek en het kabinet in het bijzonder kán deze uitslag niet negeren. De nee-stem van Nederland is goed voor Oekraïne, goed voor Nederland en goed voor Europa.'

Het 'nee' is winst voor Nederland, Europa, én Oekraïne. Roemer: 'Wanneer dit verdrag definitief van tafel is, kunnen we Oekraïne echt gaan helpen. Niet door oligarchen te verrijken, maar door een rechtsstaat op te bouwen en de corruptie daar te bestrijden. Ook zonder dit verdrag kunnen we Oekraïne helpen. Door rechters op te leiden, vakbonden op te bouwen, door de vrije pers te ondersteunen. En we kunnen helpen het land weer stabiel te maken.'

Uitslag
In Vlissingen hebben:

•    3119 mensen voor gestemd
•    6940 mensen tegen gestemd
•    76 mensen blanco gestemd
•    52 stemmen zijn ongeldig verklaard. 

Foto: Gemeente Vlissingen

Opkomst
De opkomst van het raadgevend referendum was rond 12.00 uur 8,2 % in Vlissingen. Om 17.00 uur was de opkomst 18,3 %. De totale opkomst is 29,2%.

U bent hier