h

Emile Roemer:"Wij willen ons geld terug"

8 april 2016

Emile Roemer:"Wij willen ons geld terug"

Foto: SP Vlissingen

WIJ WILLEN ONS GELD TERUG
De lokale bakker, de eigenaar van de snackbar en jijzelf. Allemaal betalen we netjes onze belasting.  En dat is maar goed ook. Zo betalen we samen onze zorg, de straatverlichting en onze politieagenten.
Maar een machtige elite van miljonairs en multinationals doet dit niet. Zij sluizen hun inkomen of vermogen het land uit zodat ze geen belasting hoeven te betalen. Dit soort trucjes wordt door foute politici in stand gehouden. Op uw kosten. Want als zij mínder betalen, betalen u en alle andere Nederlanders méér.

 

De onthullingen van LuxLeaks, SwissLeaks en heel recent de PanamaPapers hebben veel geheime deals en witwaspraktijken blootgelegd. Het rapport Grote bedrijven, kleine lasten van Somo en FNV bewijst dat alleen al 55 Nederlandse grootbedrijven maar liefst 388 dochterondernemingen in belastingparadijzen hebben. Somo en FNV hebben berekend dat iedere werknemer in Nederland 200 euro per jaar meer belasting moet betalen om de diefstal van deze bedrijven te compenseren.
Deze schaamteloze diefstal moet gestopt worden. Bedrijven profiteren volop van onze voorzieningen, dan mogen ze ook hun eerlijke deel in de belastingen betalen.

  • Weg met de belastingparadijzen!
  • Maak belastingafspraken openbaar; geen geheime deals meer.
  • Gelijke monniken, gelijke kappen: geen oneerlijk fiscaal voordeel voor multinationals.
  • Een miljonairsbelasting om de ongelijkheid te bestrijden.

Ja ik wil mijn geld terug

U bent hier