h

SP-raadslid dagdroomt over een Monaco op het Scheldeterrein

17 augustus 2014

SP-raadslid dagdroomt over een Monaco op het Scheldeterrein

De krant brengt de leugens in het land! Sjaak Rijkse: “Dat zeiden m'n ouders al in de vorige eeuw”. Misschien geen leugens, maar wel misinformatie door o.a. een verkeerd citaat. De PZC vindt in de kop van hun artikel dat ik droom over Monaco aan het Scheldekwartier en dat de andere raadsleden van een soort familie Doorsnee-kaliber zijn. “Met geen van beide ben ik het eens” aldus raadslid Sjaak Rijkse.

In de kolom van de 2e week van augustus is er slechts een ironisch, onwerkelijk beeld geschetst omtrent de invulling van het Scheldekwartier om mensen daarover te laten na- en meedenken. Ironisch omdat de grond te kostbaar is voor een golfbaan en onwerkelijk, omdat er voor een golfbaan veel meer grondoppervlakte nodig is.

Vroeger was de insteek van de plannen voor het Scheldekwartier misschien een soort klein Monaco, maar dat is door de tijdgeest al lang achterhaald. De raadsleden zijn realistisch en capabel genoeg om in te zien dat er minder ambitieuze oplossingen nodig zijn. Dit geheel in lijn met het coalitieakkoord. Sjaak Rijkse: “In mijn kolom heb ik gepoogd de sfeer van dat akkoord weer te geven door o.a. enkele zinsdelen daaruit te gebruiken”.

In het overleg voor de zomernota kwam naar voren dat er enkele initiatieven zijn voor de invulling van het Scheldekwartier. Dat zou goed zijn, ook al om de financiële positie van de gemeente te verbeteren. Indien de schuld op het Scheldekwartier kan worden verminderd, kunnen van het bedrag dat dan niet meer aan rente hoeft te worden betaald, dingen gedaan worden voor o.a. onze doelgroep in de maatschappij. Het hangt allemaal met elkaar samen.

 Door de groei van de SP stromen er mensen van allerlei pluimage toe zoals gamers en managers en ook golfers. Als ze de doelstelling van de partij maar onderschrijven, een maatschappij op basis van menswaardigheid en solidariteit. De SP werkt ook niet voor een bepaalde groep mensen, maar voor een betere en gelijkwaardige samenleving voor iedereen.

Het gekissebis over de kolom is jammer. Er zijn wel grotere problemen, zoals in Afrika met Ebola en burgeroorlogen, het Midden-Oosten (Irak, Syrië en Gaza), de situatie in de Oekraïne en dichter bij huis, de decentralisatie en de zomernota met daarop volgend de meerjarenbegroting.

Raadscolumn 5.8.2014

Artikel PZC 12.8.2014

Artikel PZC 13.8.2014

Reactie toevoegen

U bent hier