h

Gemeente Middelburg verdient € 4.000,- aan voedselbank.

20 december 2013

Gemeente Middelburg verdient € 4.000,- aan voedselbank.

De Voedselbank Walcheren is een charitatieve instelling die werkt met vrijwilligers, voor voedsel zorgt voor de minima. Deze “voedselpakketten” bestaan uit de basisproducten zoals o.a. brood, groentes, fruit, vlees en zuivel.
Zij kunnen hun werk mogelijk maken door middel van subsidies en donaties en zijn hier dus van afhankelijk.

“Wat dus een doorn in het oog is, is dat de gemeente Middelburg de voedselbank ziet als een melkkoe”, aldus Sem Stroosnijder van de SP. Een melkkoe? Ja een melkkoe!

Van de inkomsten die de voedselbank ontvangt moeten zij een huur betalen van € 12.323,- per jaar. De subsidie die zij krijgen van de gemeente Middelburg is € 8000,- per jaar, Vlissingen idem en van Veere €4000,-.
Hiervan gaat dus een groot gedeelte op aan de huur! Je zou dus kunnen zeggen dat de gemeente Middelburg hier geld aan overhoud. Geld dat eigenlijk bedoeld is voor de mensen en niet voor de huur!
Dus ondanks deze subsidie zit de voedselbank dus met een tekort van ruim € 4000,- per jaar, wat uit eigen zak betaald moet worden en in de gemeentekas verdwijnt.
Dit leidt tot verscheidene tekortkomingen aan zowel het pand, zoals een simpele overkapping, als aan het aanbod voor de klanten. Dit is natuurlijk een teleurstellende situatie voor zowel de voedselbank Walcheren als voor de klanten die hier van afhankelijk zijn. Er moet dus op korte termijn verandering in komen met het oog op het voortbestaan.

Kortom: “Middelburg wees gewoon 100% sociaal, zonder dubbele agenda”! aldus Sem Stroosnijder.

Reactie toevoegen

U bent hier