h

Meldpunt Zorgen in Zeeland

11 december 2008

Meldpunt Zorgen in Zeeland

Vakbonden maken zich grote zorgen om de Zeeuwse ziekenhuizen.

Nog steeds komen er negatieve signalen binnen over de situatie binnen de ziekenhuizen.
De NMA heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de fusieaanvraag Ziekenhuis Walcheren en Oosterscheldeziekenhuizen. Intussen wordt het Ziekenhuis Walcheren steeds verder ontmanteld: een groot deel van het laboratorium is onlangs naar Goes verplaatst. Het zelfde geldt voor de afdeling inkoop. Per 1 januari wordt de afdeling kinder/kraam/gynaecologie geconcentreerd in Goes zonder dat aan de randvoorwaarden is voldaan.
Medewerkers, die kunnen vertrekken, doen dat. De vacatures worden niet meer opgevuld. De werkdruk bij het laboratorium en bij diverse verpleegafdelingen stijgt. Er is sprake van een structurele overschrijding van de werktijden.
Er zijn inmiddels drie anesthesiemedewerkers vertrokken, per 1 januari neemt een nucleaire geneeskundige afscheid. Het aantal klachten van patiënten neemt toe.
De Raad van Toezicht is door de vakbonden verantwoordelijk gesteld, ook financieel, voor de huidige gang van zaken omdat zij niet ingrijpen en geen goed toezicht houden.
Zoals de situatie er nu uit ziet zullen de drie burgemeesters een goede gezondheidszorg op Walcheren niet meer kunnen garanderen.
Maar nog steeds krijgen de medewerkers bij niemand gehoor. Daarom hebben vakbonden besloten een meldpunt in te stellen.

Het meldpunt is voor iedereen die zich zorgen maakt over de situatie bij de ziekenhuizen. Melden kan anoniem. Hoe meer mensen hun ervaringen hier melden, des te beter kunnen vakbonden de gemeenten en de landelijke politiek overtuigen dat er snel wat moet gebeuren.

Uiteraard worden alle meldingen in vertrouwelijkheid behandeld.

ABVAKABO FNV
CNV Publieke Zaak
FBZ
Nu’ 91
UNIE Zorg en Welzijn

Meldpunt

U bent hier