h

Zeer late beantwoording van schriftelijke vragen SP dd. 30 januari 2006

7 december 2006

Zeer late beantwoording van schriftelijke vragen SP dd. 30 januari 2006

Op 28 november 2006 hebben we eindelijk antwoord ontvangen van het college van B&W, op onze gestelde schriftelijke vragen van 30 januari 2006. Hiep Hiep Hoera!

Vlissingen 30 januari 2006
Schriftelijke vragen ex art. 41

In de media wordt gesproken over duizenden mensen die verstoken zijn van gas en elektriciteit en over het vinden van oplossingen voor deze situatie.
Vragen:
Is het college het met ons eens dat, zeker in gezinnen met kinderen, de gezondheid hierdoor geschaad kan worden?
Is het college het met ons eens dat kinderen hierdoor een achterstand op school zullen oplopen?
Kan het college ons vertellen hoeveel huishoudens er in Vlissingen zijn afgesloten van gas en elektra?
Kan en wil het college deze huishoudens ondersteunen bij het zoeken naar een oplossing?
Zo ja, op welke manier?
Fractie SP
Clijverstraat 27
4381PT Vlissingen

Geachte mevrouw De Roos-Consemulder,

In uw brief van 23 februari jl. wordt naar aanleiding van mediaberichten over duizenden mensen die verstoken zijn van gas en electriciteit een aantal vragen gesteld.

Allereerst onze excuses voor de late reactie op uw brief. In reactie op deze vragen wil het college aangeven dat ze er veel aangelegen is om te voorkomen dat gezinnen - met of zonder kinderen - in een situatie geraken dat men de energierekening niet meer kan betalen en daardoor verstoken raakt van energie.

In reactie op uw vragen kunnen wij u mededelen dat de problematiek zoals deze was geschetst in de landelijke media niet aan de orde is geweest in Vlissingen. De samenwerking tussen Delta N.V., de Kredietbank Walcheren en de Sociale Dienst Walcheren is dusdanig dat problemen met energieafsluiting worden voorkomen. In dit kader is ook een convenant afgesloten tussen de Delta N.V. en de Kredietbank Walcheren. Dit convenant zorgt dat achterstanden in betalingen tijdig worden gesignaleerd zodat een (sanerings)regeling via de Kredietbank kan worden getroffen.

In de signalerende sfeer houden wij zelf ook een "vinger aan de pols". Hiervoor is vanaf januari 2006 het platform armoedebeleid ingesteld. Doel van dit platform is om de in toenemende mate ervaren armoedeproblematiek te bespreken met instellingen en organisaties die in hun praktijk daarmee te maken hebben. Ook via dit platform hebben ons geen signalen van dergelijke aard bereikt.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Vlissingen,
de secretaris,
drs. D. Schipperheijn,

de burgemeester,
A. van Dok-van Weele.

U bent hier