h

Borden met SP verkiezingsposters herhaaldelijk verdwenen

10 november 2006

Borden met SP verkiezingsposters herhaaldelijk verdwenen

In de gemeente Borsele zijn borden met verkiezingsposters van de Socialistische Partij verdwenen. Een groep leden van de partij had de borden aan lantaarnpalen gehangen.

In de dorpen Nisse en Lewedorp zijn daarna elf borden verdwenen. Na het terugplaatsen van nieuwe borden, werden die ook van de lantaarnpalen gehaald.
De SP afdeling in oprichting in Goes gaat vanmiddag aangifte doen bij de politie. {bron omroep Zeeland}

Persbericht SP afdeling i.o. Goes

De afgelopen week zijn er herhaaldelijk borden met verkiezingsposters van de SP verdwenen in de gemeente Borsele.
Op woensdag 1 november hebben we met een groepje leden van de SP afdeling in oprichting Goes e.o. de eerste verkiezingsborden geplaatst aan lantaarnpalen in een aantal dorpen van de gemeente Borsele. Toen we vrijdag 3 november een tweede serie borden wilden plaatsen bleek er aan de Drieweg in Nisse één verdwenen te zijn.

Deze werd vrolijk vervangen in de veronderstelling dat iemand graag zo'n poster voor zijn raam had willen zetten. Dinsdag 7 november bleken alle twee de posters echter verdwenen. Deze werden opnieuw vervangen. Later op de avond zijn we zelfs terug gegaan om er nóg twee extra hoog te bevestigen zodat "kwajongens" er niet bij zouden kunnen.

Toch bleken gisterenavond, 9 november, wéér alle borden gestolen te zijn. Ondertussen waren we er achter gekomen dat ook in Lewedorp alle vier de SP borden verdwenen zijn. Één op de Nieuwe Kraayertsedijk, twee aan de Scheldestraat en één op de Postweg.

Als leden van de SP vinden we dat dit niets meer te maken heeft met gezonde rivaliteit. We plaatsen, net als werkgroepleden van de andere partijen, posters en folderen huis aan huis om mensen wakker te schudden voor de komende verkiezingen en te wijzen op de kwaliteiten van ons partijprogramma. We leven in een land waar dit allemaal kan en mag.

Ben je het niet mee eens met de SP: jammer, maar dat mág! Stem ergens anders op. Plak je eigen posters, maar blijf van andermans spullen af!

Vanmiddag 10 november om 14.30 uur zal Els Rooijakkers van de SP afdeling in oprichting Goes e.o. bij de politie te Heinkenszand aangifte doen van diefstal van tenminste 11 SP-verkiezingsborden in de gemeente Borsele.

U bent hier