h

Sem Stroosnijder bouwt het eerste huisje in het Nollebos-Westduinpark.

2 maart 2018

Sem Stroosnijder bouwt het eerste huisje in het Nollebos-Westduinpark.

Foto: Carina Dumais

Sem Stroosnijder, lijsttrekker namens de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen, heeft op vrijdag 2 maart het eerste huisje gebouwd in het Nollebos-Westduinpark.

De SP heeft vrijdagmiddag het eerste huisje gebouwd in het Nollebos: een vogelhuisje. ,,En dat”, aldus lijsttrekker Sem Stroosnijder, ,,is wat ons betreft meteen ook het enige huisje dat hier komt.” Dat is het antwoord van de SP op de misleidende informatie die actiegroepen en politieke tegenstanders over het Nollebos verspreiden.

Foto: Carina Dumais

De SP verzet zich al twaalf jaar tegen ieder ingediend plan om vakantiewoningen in het Nollebos te bouwen. Ook als partij die nu vertegenwoordigd is in het College van B en W, heeft de SP steeds tegen alle bouwplannen gestemd. Actievoerders en politieke tegenstanders verspreiden daarover misleidende informatie, benadrukte Sem Stroosnijder.

,,Met de plaatsing van een vogelhuisje accentueren we dat nu nog maar weer eens. Wij als SP vinden het heel erg belangrijk dat het Nollebos-Westduinpark groen blijft.

Foto: Carina Dumais

Wel vinden we dat de ondernemers die hier zitten kunnen vernieuwen. Maar op beperkte schaal, en op een manier die bos en park geen geweld aan doen.” Daar is een beperkte plek voor aangewezen tussen de sauna en de parkeerplaats. Alvorens daar iets gebouwd kan worden – gedacht wordt aan een wellnesshotel dat niet veel hoger mag zijn dan de huidige sauna – moet eerst brede maatschappelijke overeenstemming zijn bereikt over de manier waarop bos en park voor de toekomst behouden blijven.

In het verkiezingsprogramma van de SP staat over het Nollebos-Westduinpark het volgende: ,,De natte gebieden worden gerevitaliseerd en het onderhoud in het gehele gebied zal bijvoorbeeld door Staatsbosbeheer gedaan worden. In het gebied komen geen nieuwe vakantiehuizen. Daar waar natuur- en landschapswaarden niet in het geding zijn, kunnen de zittende ondernemers binnen de beperking van de vastgestelde kaders initiatieven ontplooien die zorgen voor levendigheid in het gebied.”

Foto: Carina Dumais

U bent hier