h

30 september dag van de waarheid voor Delta

30 september 2015

30 september dag van de waarheid voor Delta

Foto: Ruben Oreel / PZC

Energiebedrijf Delta is een handtekeningenactie begonnen tegen de gedwongen splitsing van het netwerkbedrijf en het productie- & leveringsbedrijf.

Fractievoorzitter Sjaak Rijkse: "De SP steunt deze oproep van Delta, we hebben tijdens de raadsvergadering van 24 september een motie ingediend in de gemeenteraad voor het behoud van Delta en deze kon op brede steun rekenen."

De Splitsingswet zorgt ervoor dat Delta haar lokale netwerkbedrijf moet afstoten, waardoor zij moeilijker nieuw krediet kan aantrekken voor investeringen. Dit zal tot gevolg hebben dat Delta verkocht wordt en 700 tot 900 banen kunnen verdwijnen.

Delta zelf blijft zich met hand en tand verzetten tegen de Wet Onafhankelijke Netbeheer, waarin de splitsing van energieleveranciers en netwerkbedrijven wordt geregeld.

Volgens Minister Kamp (VVD)  is het feit dat er veel banen verloren gaan geen reden om het bedrijf niet te splitsen. Woensdag 30 september valt daarover een besluit in de Tweede Kamer. Voor het  Zeeuwse energiebedrijf een moment van levensbelang.

Het personeel van Delta zal 30 september in de Tweede Kamer de verzamelde handtekeningen overhandigen tijdens het Algemeen Overleg Wet STROOM.

De SP roept iedereen op, met name de aandeelhouders, om bij deze overhandiging aanwezig te zijn en zich solidair te tonen met Delta!

Reactie toevoegen

U bent hier