h

SP opent meldpunt keukentafelgesprek

24 december 2014

SP opent meldpunt keukentafelgesprek

Foto: SP

De SP-afdeling Vlissingen opent vanaf woensdag 24 december een meldpunt waar mensen met suggesties, ervaringen en klachten over het "keukentafelgesprek” terecht kunnen.

De gemeente Vlissingen gaat vanaf 1 januari 2015 bezuinigen op de thuiszorg. Om deze bezuinigingen te realiseren gaat de gemeente met mensen die thuiszorg ontvangen in gesprek: een zogenaamd 'keukentafelgesprek'.

Volgens de SP geven de 'keukentafelgesprekken' ouderen en zorgbehoevenden geen eerlijke kans. Je hoeft het gesprek niet aan te gaan, maar wat heeft dat voor consequenties in de toekomst? Zijn de gesprekken puur om te zeggen u krijgt geen zorg meer en hoe denkt u dit te gaan opvangen? Of gaat men wel het gesprek aan en denkt met u mee.

Daarom roept de SP mensen op om suggesties, ervaringen en klachten met ons te delen.

U kunnen telefonisch contact opnemen met de SP ( tel: 0118-476054) of via het meldpunt “keukentafelgesprekken”  . in de rechterkolom

Wilt u meedoen en samen met ons opkomen voor goede zorg in de stad? Word dan lid! Of neem contact op via vlissingen@sp.nl

Reacties

Heb nog geen keukentafelgesprek gehad, wel een brief van Orionis dat ik van 1januari tot 31maart recht heb op bijzondere bijstand, dan denk je geregeld in ieder geval tot die datum, mis! zeeuws schoon die in de plaats is van zorgstroom eist bij inschrijving een machtiging waarin ik toestemming geef om de drie uur hulp a15 euro peer uur is 45 euro oer week van mijn bankrekening af te schrijven.
Orionis betaald de bijzondere bijstand als ze de rekening van mij krijgen, dus de patstelling is geboren, ik leef van een uitkering en houd als de rekeningen zijn betaald ongeveer 50 euro over om alles van te doen, daar kan ik onmogelijk 45 euro van voorschieten, en als ik de machtignig niet meestuur geen hulp.
Dus wel bijzondere bijstand, geen hulp, ik heb overal naar toe gebeld maar niemand weet een oplossing, het enige dat men mij aanraad is machtiging opsturen en geld storneren, maar dat is voor mij geen oplossing, en ik ben niet de enige met dit probleem.
SP kijk aub wat hieraan te doen is.
Zo kun je ook besparen.

U bent hier