h

SP Vlissingen houdt enquête over de gevolgen van de huurverhoging

11 augustus 2014

SP Vlissingen houdt enquête over de gevolgen van de huurverhoging

De landelijke SP krijgt veel signalen binnen dat huurders door de ‘huurverhoging’ in de problemen komen.
Sadet Karabulut: 'Huurders willen wel betalen, maar kunnen het niet. Dit komt door de forse huurverhogingen. Huurders zitten klem door het beleid van dit kabinet.' Minister Blok heeft de verhuurderheffing ingevoerd waardoor corporaties de huren verhogen. Daarnaast is er de inkomensafhankelijke huurverhoging, die kan oplopen tot 70 euro extra per maand.
Vorig jaar zijn bijna 7000 huishoudens hun huis uitgezet.

Karabulut: 'De minister moet voorkomen dat mensen een dak boven hun hoofd verliezen. Het principe moet zijn dat de huren gematigd worden en mensen die de huur wel willen, maar niet kunnen betalen niet hun huis worden uitgezet.'
Er leven nu al 700.000 huurders in armoede,' zegt Karabulut. Veruit de grootste reden voor huisuitzetting is een huurachterstand. In totaal is er in Nederland een uitstaande huurschuld van 250 miljoen euro.
De SP in Vlissingen vraagt zich dan ook af hoe de huurders in de gemeente Vlissingen er eigenlijk voor staan.
De SP vraagt zich ook af of het doel van VVD, PvdA, D’66, CU en SGP om mensen door een huurverhoging te dwingen hun huurhuis te verlaten wel werkt. Zijn er in onze gemeente dan betaalbare huurhuizen voor deze groep huurders of kunnen de mensen wel een hypotheek krijgen van de bank?

De SP vraagt de huurders in de gemeente Vlissingen dan ook om de enquête in te vullen door op de link te klikken onderaan het artikel of een mail te sturen naar vlissingen@sp.nl dan zorgen wij dat u de enquête via de mail toegestuurd krijgt.

Reactie toevoegen

U bent hier