h

Van Gerven wil spoeddebat over dreigende ontmanteling ziekenhuis Vlissingen

8 maart 2010

Van Gerven wil spoeddebat over dreigende ontmanteling ziekenhuis Vlissingen

“Het ziekenhuis in Vlissingen mag niet worden ontmanteld. De spoedeisende hulp moet blijven”, aldus SP-kamerlid Henk van Gerven over de berichten dat de Raad van Bestuur van het Admiraal De Ruyterziekenhuis alle acute en ingewikkelde zorg van het Vlissingse ziekenhuis naar Goes wil verplaatsen.

Volgens Van Gerven heeft Walcheren een volwaardig basisziekenhuis nodig. Daarom heeft hij een spoeddebat met minister Klink aangevraagd. “Ik wil dat de minister meteen ingrijpt. Het is in strijd met alle afspraken.”

Uit onderzoek naar de situatie in Oost-Groningen blijkt hoe belangrijk een afdeling spoedeisende hulp is voor de continuïteit van een ziekenhuis. Verdwijnen van spoedzorg zou daar leiden tot een verviervoudiging van het aantal mensen wat niet binnen de wettelijk vereiste 45 minuten in het ziekenhuis ligt. Henk van Gerven: “Sluiting van de spoedzorg in Vlissingen zal er ongetwijfeld toe leiden dat grote groepen patiënten niet tijdig met de ambulance het ziekenhuis kunnen bereiken. Een sterke verslechtering van de acute zorg is riskant voor de bewoners van Walcheren.”

U bent hier