h

Vierhout per direct interim-bestuurder Ziekenhuis Walcheren

20 februari 2009

Vierhout per direct interim-bestuurder Ziekenhuis Walcheren

De Raden van Toezicht van Ziekenhuis Walcheren te Vlissingen en de Oosterschelde Ziekenhuizen te Goes hebben Prof.dr. P.A.M. Vierhout bereid gevonden per direct de taak van interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Walcheren op zich te nemen. Vierhout treedt tevens op als interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van de stichting Servizz. De Raden van Toezicht gaan in overleg met Vierhout op zoek naar een sterke en ervaren financieel-economische expert als interimlid van de Raad van Bestuur van de Oosterschelde Ziekenhuizen en van de stichting Servizz.

De geboren en getogen Vlissinger Vierhout (63) doorliep zijn middelbare school in Goes. Hij studeerde Geneeskunde en promoveerde (1979) aan de
Universiteit Leiden. In het voormalig Academisch Ziekenhuis Leiden specialiseerde hij zich tot chirurg. Begin jaren tachtig ging hij als chirurgtraumatoloog naar Enschede (Medisch Spectrum Twente), waar hij gedurende 20 jaar praktiseerde. Daarnaast werd Vierhout in 1997 aan de Universiteit Twente benoemd tot hoogleraar “Geneeskunde & Management”.
Door de jaren heen bouwde hij een grote bestuurlijke ervaring op. In 2004 werd hij gevraagd als voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten (OMS) te Utrecht. Deze functie, die hij vier jaar bekleedde, stelde hem in staat zijn landelijk netwerk in de gezondheidszorg nog verder uit te breiden. Sinds 2004 woont hij weer in Zeeland. Van begin 2008 tot heden was Vierhout lid van de Raad van Bestuur ad interim van het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht.
Bij Vierhout staan kwaliteit en veiligheid van de zorg centraal. Zo was hij de motor achter het opsporen van vermijdbare fouten, weergegeven in het NIIVEL-OMS rapport van begin 2007.
Vierhout zal zijn opdracht beginnen met het inventariseren van de klachten, wensen en suggesties van de mensen op de werkvloer van de beide ziekenhuizen. Daarnaast zal hij samen met de voorzitters van de Raden van Toezicht en de voorzitters van de medische stafbesturen zo snel mogelijk de belangstellenden te woord staan die vragen of opmerkingen hebben over de fusie van de ziekenhuizen en de mogelijke effecten daarvan.

(Bron: Externe Nieuwsbrief Oosterscheldeziekenhuizen - 20-02-2009)

U bent hier