h

Vragen SP over piep-apparaatjes

17 juli 2008

Vragen SP over piep-apparaatjes

De SP in Vlissingen wil weten waarom de gemeente apparaatjes koopt om hangjongeren te verdrijven. Eerder deze week liet de gemeente weten dat twee mosquito's worden gekocht maar dat nog niet duidelijk is waar ze worden gebruikt.
Mosquito's maken een hoog geluid dat alleen jongeren kunnen horen. De SP vraagt zich af of er een aanleiding is om de apparaatjes aan te schaffen en of de problemen van hangjongeren niet beter aangepakt kunnen worden door jongerenwerkers aan te stellen.

(bron: Omroep Zeeland teletekst)

Zie hieronder alle vragen die door de fractie aan het college gesteld zijn.

Geacht college,

Met verbazing heeft onze fractie kennisgenomen van een bericht op de website van de PZC (geplaatst 15 juli, 16.47 uur), dat de gemeente twee mosquito’s gaat aanschaffen. Een mosquito is een anti-hangjongerenapparaat dat een irritante, alleen voor jongeren tot 25 jaar hoorbare, pieptoon verspreidt.

De SP-fractie heeft hier de volgende vragen over:

1.Wat is de aanleiding om deze anti-hangjongerenapparaten aan te schaffen?
2.Waarom is deze aanschaf niet besproken met de gemeenteraad?
3.Is het college bekend met de irritante eigenschap van een mosquito dat deze geen onderscheid maakt tussen een “hangjongere” en een “normale” jongere, met andere woorden: iedere jongere heeft er last van?
4.Waarom schaft het college twee van deze apparaten aan, als nog niet duidelijk is of en waar deze apparaten gaan worden ingezet?
5.Welke kosten zijn er aan de aanschaf verbonden?
6.Is het college met ons van mening dat een eventueel probleem met “hangjongeren” beter opgelost kan worden door de inzet van jongerenwerk?
7.Is het college met ons van mening dat jongeren ook mensen zijn en derhalve recht hebben op een menswaardige behandeling?

U bent hier