h

Bijdrage SP-raadslid Wilma van Antwerpen in rubriek in de "Blauw Geruite Kiel"

12 januari 2007

Bijdrage SP-raadslid Wilma van Antwerpen in rubriek in de "Blauw Geruite Kiel"

Hieronder staat de bijdrage van SP-raadslid Wilma van Antwerpen in de raadsrubriek "Blauw Geruite Kiel van de Faam dd. 18 januari 2007.
Allereerst wil ik u een fantastisch, gelukkig, solidair en vooral sociaal 2007 toewensen.

2006 Was een bewogen jaar:
We hadden o.a. de invoering van de zorgverzekering en de huur- en zorgtoeslag, de voorbereiding voor de invoering van de WMO (wie krijgt er niet mee te maken), landelijke en gemeenteraadsverkiezingen met (wat de SP betreft) fantastische uitslagen, een aanzet tot een algeheel pardon voor al die medelanders die nog steeds in Nederland verblijven zonder dat zij een verblijfsvergunning hebben (mensen die al jaren in onzekerheid zitten en het verdienen om eindelijk een ‘thuis’ te krijgen en te houden) en we hadden een gigantische groei van (het gebruik van) voedselbanken (het is toch eigenlijk schandalig dat het in een land als het onze nodig is voedselbanken te hebben! Aan de ene kant word je momenteel bedolven onder programma’s over gezondheid, aan de andere kant zijn er dus mensen die bijna niet te eten hebben.).

2007 Belooft eveneens een enerverend en spannend jaar te worden.
Op dit moment zijn drie landelijke fractieleiders bezig met een kabinetsformatie, de gemeenteraad van Vlissingen is wederom begonnen met een nieuwe vorm van vergaderen en wij zijn al weer druk bezig met de voorbereiding van de campagne voor de verkiezing van Provinciale Staten. Niets nieuws onder de zon: het is de derde campagne sinds begin 2006 en de SP is tenslotte altijd actief.
In 2007 blijven we ons inzetten voor alle andere dingen die zeker de aandacht verdienen. Een paar voorbeeldjes: een blijvend goede maatschappelijke opvang, een goed werkende en ècht Sociale Dienst Walcheren, een veilige kust, het milieu, de oorlogen in Irak en Afghanistan, kernwapens en kernenergie en uiteraard een Vlissingen waar we trots op kunnen zijn.

Het zal niet allemaal in 2007 kunnen gebeuren, maar met menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn we op de goede weg!

Wilma van Antwerpen
SP-fractie

U bent hier