h

Zelfs Trix de Roos kan Jan even niet meer zien & Het laatste stukje campagne

28 november 2006

Zelfs Trix de Roos kan Jan even niet meer zien & Het laatste stukje campagne

Trix de Roos kan het hoofd van Jan Marijnissen voorlopig niet meer zien. "Hij staat op elk foldertje en op alle posters, de afgelopen weken heb ik hem dus genoeg gezien", lacht de SP-campagnevoerster.

Marijnissen kijkt zelfs bij de familie de Roos naar binnen: een enorme poster siert het voorraam. Vanavond komt daar nog een poster bij met "SP stemmers, bedankt". "Het is nu toch al een campagnehuis, dus dat kan er ook nog wel bij."
De meterslange bedankt-posters liggen midden in de huiskamer van het Vlissingse raadslid, naast zakken met honderden tomaten- sponsjes en stapels SP-flyers. "De borden gaan we vanavond plaatsen, onder meer aan de A58, bij de watertoren van Souburg. Illegaal is het wel, maar dan moeten ze maar voor fatsoenlijke aanplakborden zorgen in Vlissingen."
Op de verkiezingsavond gaat de Roos feestvieren in De Piek. "Ik hoop op een verdubbeling van het aantal zetels, zodat er een sociaal kabinet komt."

Het laatste stukje campagne

Die socialisten kunnen het toch niet laten. Al is de campagne voorbij, de SP heeft toch weer wat borden uit de kast getrokken. Trix de Roos, moeder van de SP in Vlissingen, dook woensdagnacht de straat op om kiezers te bedanken voor hun stem.
De borden met knalrode letters hangen aan het begin van de Sloeweg, op de hoek van de Zaaihoekweg met de Koudekerkseweg, voor haar deur in de Clijverstraat en hier, aan het balkon van raadslid Wilma van Antwerpen in de Bloemenlaan.
Nu hoeft alleen nog die laatste vuilniszak met SP-sponsjes de deur uit. "Vijfhonderd hebben we over, van de zevenduizend."

U bent hier