h

Terugblik op de verkiezingen

31 maart 2006

Terugblik op de verkiezingen

Ook wij willen wel even terug kijken op de afgelopen verkiezingen, vier jaar geleden ging de SP van drie zetels terug naar twee zetels en er was toen een partij die daar wel een erg uitgesproken mening over had.

En kon het niet na laten om er telkens op terug te komen. Even hebben we gedacht om hier verder op in te gaan, maar dan verlagen wij ons tot het zelfde niveau.
Deze partij is nu hetzelfde overkomen ,wij wensen het enig overgebleven raadslid van deze partij de komende periode heel veel sterkte toe.

Voorzitter,
een verkiezingsprogramma schrijf je om standpunten aan potentiële kiezers duidelijk te maken.
Onze SP-eerpunten zoals wij deze standpunten noemen zijn, zoals gebleken is tijdens de vorming van het college toch te links voor de partij die de coalitievorming heeft geleid en wij zullen dan ook de komende vier jaar actief oppositie voeren zowel binnen als buiten deze raadszaal.

Bijna alle partijen die verantwoordelijk zijn voor het financiële gat dat de afgelopen jaren is ontstaan zijn hierop ook op afgerekend.
Wij hadden liever gezien dat alle verantwoordelijke partijen, dus ook de partij die als landelijke lijsttrekker iemand heeft die blijkbaar zo’n lekker kontje heeft dat alles vergeten wordt, hiervoor afgerekend zou zijn.

Maar goed, we hebben een college, PvdA, PSR en CDA gaan de kar de komende vier jaar samen met de burgemeester trekken.
Ondank de bezuinigingen op het ambtenarenapparaat toch weer verder met vier wethouders, wij hadden liever gezien dat ook het college zichzelf een bezuiniging had opgelegd en verder was gegaan met drie wethouders en wat meer taken voor de burgemeester.

Dat zouden wij in ieder geval kunnen uitleggen aan de inwoners van Vlissingen.
Rest ons alleen nog maar de hoop uit te spreken dat Vlissingen met dit college niet van de Wal in der Sloot beland.

U bent hier