h

Regioconferentie van 23 april

27 april 2022

Regioconferentie van 23 april

Foto: Petra Coret / Regioconferentie

Beste SP’ers,

Afgelopen zaterdag 23 April hadden we eindelijk weer een fysieke regioconferentie.

Was je er niet bij en zou je er de eerstvolgende keer (18 mei) wel bij aanwezig willen zijn geef dit dan door aan je afdelingsvoorzitter. Elke afdeling mag per 50 leden 1 lid afvaardigen!

Op de agenda stonden tal van onderwerpen die voor de komende jaren van groot belang zijn niet alleen voor onze mooie Provincie Zeeland, maar ook voor jullie onze leden.

In de aanloop van de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2023 is er n.a.v. de voordracht een kandidaten en programma commissie gekozenen zij gaan enthousiast met de voorbereidingen aan de slag.

Arnout Hoekstra vertelde ons verder over de stand van zaken met betrekking tot ons beginsel programma “Heel de mens” welke wordt herschreven. Waar staat de SP voor? Wat is ons socialisme? Waar vraagt deze nieuwe tijd om? Dit zijn vragen die wij als leden van de SP elkaar moeten blijven stellen. We kunnen alleen krachtig optreden als we weten waar we gezamenlijk voor staan. Onze beginselen zijn meer dan mooie woorden, ze vormen de basis voor het dagelijkse politieke werk. Deze ideologie werd eind 1999 vastgelegd in Heel de mens. Het congres heeft besloten dat we de beginselen bij de tijd moeten brengen. In dat proces beginnen we waar het hoort en dat is bij onze eigen leden die juni vorig jaar de mogelijkheid hebben gehad om de enquête hierover in te vullen. Alle uitkomsten zijn verwerkt en het eerste concept wordt digitaal naar alle leden gestuurd. Ook hier kan op gereageerd worden via de mail.

Ger van Unen onze fractievoorzitter in Provinciale Staten vertelde over PFAS en de gigantische gezondheids-en natuurproblemen die dit teweeg brengt n.a.v. de documentaire “Frontlinie” over PFAS. De SP fractie in de provincie en de andere betrokken afdelingen en partijen zijn bezig met het opstarten van de actie “Ontpolderen Nee!

Onze andere fractiegenoot in de Provinciale Staten Alex de Burger vertelde wat het werk als Statenlid inhoudt en waar hij zich vooral voor inzet. Hij was nog maar koud Statenlid en dook gelijk in het alom bekende en frustrerende onderwerp het OV.

Tot slot van deze dag was er nog de uitslag van de verkiezing voor een nieuwe regiovertegenwoordiger. Marja Snoeren die dit met vol enthousiasme de afgelopen jaren heeft gedaan vond het tijd worden dat het stokje werd overgedragen. Marja hartstikke bedankt voor je inzet en alle tijd die je erin hebt gestoken.

De nieuwe regiovertegenwoordiger is Petra Coret uit Vlissingen.

Haar reactie: “ik ga vol enthousiasme aan de slag in deze voor mij andere tak van sport. Met de ervaring en kennis opgebouwd de afgelopen 11 jaar kan ik samen met de andere afdelingen/leden met een gerust hart aan de slag en zo ervoor te zorgen dat de Provincie Zeeland nog socialer op de kaart wordt gezet”. 

Enthousiast geworden en wil je je afdeling hierbij helpen neem dan contact op met de afdelingsvoorzitter van jouw afdeling en dan kijken we waar je je het beste in thuis voelt.

Reactie toevoegen

U bent hier