h

Ruim 1000 handtekeningen voor De Piek

22 mei 2021

Ruim 1000 handtekeningen voor De Piek

Foto: Bill Stegers / Bill Stegers

Ruim 1000 handtekeningen voor het behoud van De Piek. Moet het poppodium in september haar deuren sluiten of wordt het huurcontract toch nog verlengd? De onzekerheid is groot onder vrijwilligers, bestuursleden en betrokkenen van De Piek. Steun vinden zij de petitie die de SP is gestart, en de handtekeningen die woensdag 26 mei worden overhandigd aan de wethouder.

Dat de actie van de Vlissingse SP ‘ZEKERHEID voor De Piek’ niet onzinnig is geweest blijkt wel uit de ruim 1000 mensen die hun handtekening hebben gezet voor het behoud van De Piek en de vele positieve reacties die zij gekregen hebben. Naast de 1000 handtekeningen heeft de SP zo’n 40 foto’s ontvangen van mensen die poseerden met onze poster. Deze worden woensdag in de vorm van een grote collage aangeboden aan Wethouder Reijnierse om zo nog meer de ernst voor “Zekerheid voor de Piek” te onderstrepen.

Op podia zoals De Piek leer je als artiest optreden, je eerste meters maken, en beter worden als muzikant. En de jongeren die er samenkomen leren om zelf iets te organiseren, als er in hun buurt niks te doen is. Dat mag niet verdwijnen.' Aldus Marion, één van de vrijwilligers van De Piek.

Foto: Marion vd Zande / Marion vd Zande

‘Dit alles betekent niet dat we er al zijn.’ voegt Petra Coret (SP) toe. ‘We moeten voorkomen dat we over twintig jaar realiseren dat het ongelofelijk zonde was om dit poppodium te laten verdwijnen. Zeker nu we het nu kunnen redden.’

Donderdag 27 mei presenteert wethouder Reijnierse zijn voorstel voor De Piek in de gemeenteraad. Voorafgaand hiervan op wooensdag 26 mei om 16:30 uur op het Stadhuisplein in Vlissingen overhandigen de SP en vrijwilligers van De Piek de opgehaalde handtekeningen en foto’s. De SP Vlissingen hoopt op verlenging van het huurcontract, en op samenwerking tussen de gemeente en het bestuur van De Piek.

Foto: Andre de Looff / Andre de Looff

Voor het aanbieden van de petitie op woensdagmiddag om 16:30 uur is er vanaf 16:00 uur muziek van het gelegenheidsduo Sander & Kim. Ook zij onderschrijven de noodzaak dat Poppodium De Piek ZEKERHEID verdient.

Reactie toevoegen

U bent hier