h

SP zamelt schoenen in voor ‘3 zusters’ in actie

30 augustus 2020

SP zamelt schoenen in voor ‘3 zusters’ in actie

Foto: Google gratis foto's

SP zamelt schoenen in voor ‘3 zusters’ in actie

De SP-afdeling Vlissingen ondersteunt een inzamelactie van ‘3 Zusters’, een initiatief van verpleegkundigen, om zoveel mogelijk schoenen op het Malieveld te krijgen. De komende dagen worden er door het hele land schoenen ingezameld, die op zaterdag 5 september op het Malieveld worden gezet. Zaterdag is er een online demonstratie via eerlijkebeloning.nl. Vanwege de coronamaatregelen is een vol Malieveld niet mogelijk, maar wél worden er duizenden paar schoenen neergezet onder het motto: “Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel”. Ook in Vlissingen kunnen de komende week schoenen worden gebracht.”

Het initiatief voor deze schoenenactie komt van verpleegkundigen Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken. Zij en alle andere zorgmedewerkers kregen aan het begin van de coronacrisis nog een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden. Met een Malieveld vol schoenen willen ze meer dan alleen applaus. De SP steunt hun initiatief en loopt met hen voorop om de mensen in de zorg te geven wat ze verdienen: structurele loonsverhoging en een verlaging van de werkdruk.

Eefje en Natasia gaan voor minimaal vijfduizend paar schoenen. Maar ze hopen op veel meer.

Iedereen die zich wil aansluiten - en een paar schoenen over heeft – kan zijn schoenen inleveren ( er staat een box buiten) bij:

1) Olga Penraat, Duijvendrechtstraat 15, 4382 ET  VLISSINGEN van maandag 31-8-2020 t/m donderdagavond 3-9-2020 18:00 uur.

2) Petra Coret, Kappeyne van de Coppellostraat 11, 4384 BT VLISSINGEN. Inlevertijden zijn hetzelfde als bij Olga Penraat.

Inzamelpunten elders in het land zijn te vinden via: https://www.facebook.com/3zusters

De online demonstratie is op 5 september. Nog niet aangemeld?

Meld je dan nu aan via eerlijkebeloning.nl 

Contactpersoon SP afdeling Vlissingen

Petra Coret 06-31559510

Reactie toevoegen

U bent hier