h

SP Vlissingen organiseert ZOOM bijeenkomst voor studenten.

15 juni 2020

SP Vlissingen organiseert ZOOM bijeenkomst voor studenten.

Foto: SP

De Coronacrisis maakt zeer duidelijk hoe groot het belang van een goed thuis is. Maar maakt tegelijkertijd nog pijnlijker duidelijk hoe groot onze wooncrisis is. Opeenvolgende kabinetten trokken de afgelopen jaren meer en meer hun handen af van volkshuisvesting en lieten het aan de markt. De Coronacrisis zorgt acuut voor problemen bij het betalen van huren ( en hypotheken).

Kabinet: maak maar schulden, eigen schuld.

Door de Coronacrisis komen vele jongeren acuut in de problemen bij het betalen van hun woonlasten. De eerste reactie van het kabinet gaf jongeren geen enkele zekerheid terug. Minister van Engelshoven riep dat studenten in financiële nood maar gebruik moesten maken van hun leenmogelijkheden. Maak maar schulden, eigen schuld. Ook het daarna aangekondigde economische steunpakket zal voor heel veel jongeren alsnog financiële problemen betekenen.

Bijna de helft van alle flexwerkers in ons land is jong. Bijna 70% van de jongeren heeft een onzeker arbeidscontract. En juist in de sectoren waar de harde klappen vielen werken veel jongeren. Voor veel economische maatregelen die het kabinet nu neemt komen jongeren of niet in aanmerking of ze helpen onvoldoende. Want niet alleen is werk steeds onzekerder geworden voor jongeren, huisvesting is dat ook. Gemiddeld geven studenten ruim 40% van hun inkomen uit aan woonlasten.

Terwijl thuisblijven de enige optie was in de strijd tegen Corona, wordt thuis zo voor velen niet of nauwelijks betaalbaar.

Om hier inzicht in te krijgen organiseert SP Vlissingen op maandagavond 22 juni een ZOOM bijeenkomst voor studenten om jullie verhaal te kunnen horen en samen met jullie concrete acties op te starten!

Foto: SP Vlissingen

Meld je aan via : vlissingen@SP.nl

Reactie toevoegen

U bent hier