h

Compensatie voor de schuldengeneratie!

31 januari 2020

Compensatie voor de schuldengeneratie!

Foto: SP

 

Vanmorgen zijn afdelingsvoorzitter Olga Penraat en raadslid Petra Coret bij de HZ geweest ivm de landelijke actie proefkonijn. En het was een succes. Leuke korte gesprekken gehad met de studenten. Ze vertelden dat ze na hun studie met bijna een schuld van €50.000 hun leven mogen gaan opstarten!

Je hebt studenten die door die reden al gaan werken-leren, waardoor ze eerder in contact komen met overspannenheid. Eens overspannen, blijven ze hier hun gehele carrière gevoelig voor.

Dat was ook 1 van de vele reacties die wij te horen kregen. 1 student vertelde 4 "dagen" te werken om schuld zo laag mogelijk te houden, met de nodige stressgevolgen, mindere resultaten enz.

Van alke studenten die wij spraken werd de studie vooral betaald door ouders van bv Poolse en Chinese studenten en bij slechts 1 Nederlandse student. Maar bij de buitenlandse studenten geeft dit ook stress, want zij moeten wel slagen, want anders....

Foto: SPVlissingen / Olga Penraat

Ruim 50.000 mensen hebben de petitie al ondertekend! De steun voor compensatie is dus al heel groot, maar we moeten nog groter worden om ons doel te behalen. We moeten ervoor zorgen dat ze simpelweg niet meer om ons heen kunnen. 

Het experiment is mislukt, het leenstelsel voor studenten werkt niet. Nu bijna alle politieke partijen zich tegen het schuldenstelsel keren lijkt dit stelsel zijn langste tijd te hebben gehad. 

 

WIJ ZIJN GEEN PROEFKONIJN

De generatie studenten die is gaan studeren na de invoering van het schuldenstelsel, wordt de dupe van een mislukt experiment van de politiek. Wij zijn geen proefkonijn. Wij eisen compensatie voor het bedrag dat wij tussen het afschaffen en de herinvoering van de basisbeurs zijn misgelopen!

Teken de petitie: PETITIE 

Volgende week weer!

Reactie toevoegen

U bent hier