h

Zeeuwen mogen meedenken over natuurbeleid

1 mei 2018

Zeeuwen mogen meedenken over natuurbeleid

Foto: Google @inc / Google

Zeeuwen mogen meedenken over natuurbeleid. Alle Zeeuwen mogen de komende drie weken hun mening geven over het Zeeuwse natuurbeleid. Voor het dagelijks provinciebestuur de natuurplannen voorlegt aan Provinciale Staten kunnen de inwoners van de provincie meepraten over 28 onderwerpen, van de jacht en schaderegelingen tot de plekken waar je wel of niet met een drone mag vliegen.

Het dagelijks provinciebestuur gaat daarover ook in gesprek met allerlei organisaties, maar wil ook de mening weten van de 'gewone Zeeuw'. Daarom houdt de provincie een enquête, of een internetconsultatie zoals de provincie het officieel noemt. Die kan nog tot 8 mei ingevuld worden.

Streng of flexibel?

Daarbij kunnen de Zeeuwen zich ook uitspreken over vragen als: Waar mogen reeën vrij rondlopen en waar niet? En: Voor welke bedreigde dier- en plantensoorten moet de provincie extra stimuleringsmaatregelen treffen? En wellicht de centrale vraag is: Moet de provincie vooral streng optreden of zich juist flexibel opstellen?

Het dagelijks provinciebestuur rekent op een grote respons. "Ik weet dat Zeeuwen erg betrokken zijn bij de Zeeuwse natuur, ik reken er dan ook op dat veel mensen de enquête gaan invullen", aldus gedeputeerde Carla Schönknecht.

De enquête over het Zeeuwse natuurbeleid vind je op de site van de provincie: https://wingalgemeen.typeform.com/to/N6ReCQ

Reactie toevoegen

U bent hier