h

SP: Veel klachten over de gevaarlijke leuning van de trap t.o. Bakkersdorplaan

26 juli 2017

SP: Veel klachten over de gevaarlijke leuning van de trap t.o. Bakkersdorplaan

Het is zomervakantie, ook wel komkommertijd genoemd. Problemen, groot en klein, trekken zich daar echter niets van aan. Zo hoorden we dat mensen, ouderen, bij slecht ter been zijn of met tassen vol boodschappen de Leeuwentrap vaak een moeizaam te nemen hindernis vinden. De Leeuwentrap is een monumentale trap die toegang geeft tot de boulevard van Vlissingen. De trap is in 1907 gebouwd en in 1975-1976 vernieuwd.

Een stukje verder ligt wel een goed te betreden trap, tegenover de Bakkersdorplaan aan de Burgemeester van Woelderenlaan. Een goede trap, maar met een minder handzame leuning. Hij is te dik. Mocht je je verstappen dan heb je geen houvast aan de leuning.

Foto: SP Vlissingen

"De SP vraagt dan ook of deze leuning vervangen kan worden door een dunner exemplaar, zodat mensen die deze trap als alternatief voor de Leeuwentrap gebruiken, ook een echt goed, veilig alternatief wordt geboden. Het zou een verbetering van de leefbaarheid betekenen"
aldus Raadslid Sjaak Rijkse.

Reactie toevoegen

U bent hier