h

Een krachtig betoog over en voor de Piek in Vlissingen

14 juli 2017

Een krachtig betoog over en voor de Piek in Vlissingen

Afgelopen donderdag 13 juli 2017 tijdens de besluitenraad was Stefan Steutel 1 van de insprekers met een krachtig betoog over en voor de Piek in Vlissingen. Hieronder is zijn volledige betoog te lezen:

Beste leden van de gemeenteraad, B&W en belangstellenden.
Mijn naam is Stefan Steutel, 35 jaar, geboren en getogen in Vlissingen. Ik was en ben nog steeds trots op deze stad, prachtig langs de kust, boulevard en wij hadden een heleboel mooie voorzieningen die een stad een stad maken, bruisend, levendig, toeristisch en cultuurrijk. Helaas zie ik steeds meer verdwijnen. De Piek, daarvoor dreigt nu ook de ondergang.
Ik spreek hier als burger, maar ook als muzikant. Ik heb het idee dat er naar buiten onterecht het beeld is ontstaan dat de Piek nu echt moet sluiten, echter is het alleen maar zo dat de huur met de Cultuurwerf zal worden opgezegd. En in tegenstelling tot wat de Directeur van de Cultuurwerf beweerd, wordt er al jaren gepraat met de gemeente. De gemeente heeft de cultuurwerf meerdere malen gevraagd zelf met plannen voor de Piek te komen om deze levensvatbaar voor de toekomst te houden, er is echter geen enkele keer een plan gekomen. De cultuurwerf is volgens mij verantwoordelijke voor het beleid en het behoud van de Piek.
Wat mij wel betreurt, is dat ik 2 raadsvergaderingen geleden de wethouder hoorde vertellen dat de Spot de rol van de Piek zou moeten overnemen en dat wat betreft cultuur de spreekwoordelijke cultuurtaart moet worden verdeeld tussen de gemeente Middelburg en de gemeente Vlissingen!

Mevr. Lilian Janse gaf toen terecht de opmerking, gaat er zo niet het grootste gedeelte van de taart naar Middelburg en blijven we hier in Vlissingen achter met de kruimels? Zeer mooi geformuleerd, dat is precies mijn angst. Ik vind samenwerking prima, maar beide steden moeten wat mij betreft bruisend blijven met cultuur…. Een poppodium draagt zeker bij aan de leefbaarheid en hoge cultuurwaarde van een stad.

Foto: Stefan Steutel / Stefan Steutel

Ik ken een aantal muzikanten uit Vlissingen die hier hun eerste podium hadden. Zelf ben ik 8 jaar geleden begonnen met drummen op het drumstel in de Piek. Ik mocht 1x per week oefenen, dankzij wijlen Han Roose. Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor. Dank je wel Han. Grote bands hebben hier gestaan, maar het was ook de plek voor beginnende bandjes. Waarom zou dat inde toekomst alleen in Middelburg kunnen? Haal de levendigheid naar Middelburg en maak van Vlissingen een ghost town…. Dat wil ik niet zien gebeuren. Ik wil trost blijven op deze stad en de piek als poppodium bewaard zien blijven, waar veel beginnende kunstenaars, muzikanten en cultuurliefhebbers kunnen genieten. De Piek is een begrip..maar ik ben wel voorstander om het los te maken van de Cultuurwerf. Zij hebben hun kans gehad om het te beheren, voor de toekomst en er in te investeren en vooral in dat laatste zijn zij op zijn zachtst gezegd te kort geschoten. Zoek een nieuwe huurder voor de Piek.. eentje die affiniteit heeft met Vlissingen en cultuur.. die de waarde ervan kent.. en ga hier mee aan tafel zitten. Om met een nieuw enthousiaste huurder de piek voort te zetten.

Laat Vlissingen bruisen aan zee..maak er wat moois van.. succes!
Dank voor uw aandacht."

Reacties

Heel mooi verwoord ik hoop dat hier ook naar gehandeld word!

Reactie toevoegen

U bent hier