h

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt op 1 februari in Goes over IS

18 januari 2016

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt op 1 februari in Goes over IS

Foto: SP

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Goes over IS. Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op maandagavond 1 februari naar hotel Terminus in Goes om daar tijdens een gratis toegankelijke openbare avond te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor Irak, Syrië en Turkije. Van Bommel bezocht de afgelopen jaren vele malen Irak en Turkije en bezocht eerder ook Syrië.

Als lid van een delegatie van de Tweede Kamer sprak Van Bommel ook met president Assad van Syrië. In de Tweede Kamer is de SP tegen de deelname van Nederland aan de internationale coalitie die met luchtaanvallen IS probeert te stoppen. Van Bommel zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op alternatieven voor de militaire aanpak van de internationale coalitie en de kansen voor de Koerden om hun autonomie te versterken.  

Foto: SP

Naast Van Bommel zal ook de Koerd Younis Lutfula (oud-SP-lid van de Provinciale Staten in Utrecht) deelnemen. Hij is in de jaren 90 als vluchteling naar Nederland gekomen uit Iraaks Koerdistan in het noorden van Irak, waar nu volop gevochten wordt tegen IS. Lutfula komt vaak in Irak waar hij samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden onderzoek doet naar de beweegredenen van IS-strijders en buitenlandse jihad-gangers.

  • Het debat begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Adres: Stationsplein 1 Goes. Hotel Terminus.

Voor meer informatie: Petra Coret, 06-31559510 

Reactie toevoegen

U bent hier