h

SOS voor de SW

17 april 2015

SOS voor de SW

Foto: SP Vlissingen

Vanmorgen rond 11:00 uur is er door een grote groep (WSW) werknemers van Orionis een petitie aangeboden aan wethouder Sem Stroosnijder en Chris Simons voor het behoud van banen binnen de WSW en een nieuwe CAO.

Deze aktie was een vervolg van de afgelopen woensdag gehouden stiptheidsactie op het werk zelf, waarbij om 10:00 uur het werk 5 minuten is stilgelegd

Foto: SP Vlissingen

Eind 2013 liep de CAO SW af en nog altijd is er geen nieuwe CAO. Door bezuinigingen op de SW staat de werkgelegenheid onderdruk. Men maakt zich terecht grote zorgen, want de beperking verdwijnt niet, dus het werk moet gewoon blijven!

Foto: SP Vlissingen
De mensen waren massaal gekomen met spandoeken, posters en een enorme motivatie om duidelijk te maken dat ook zij recht hebben op een CAO en eerlijk loon naar werken en dat ze hun baan willen behouden.
Na een korte uitleg door Ruud Deugd, waarom de handtekeningen en de petitie werden aangeboden nam Sem Stroosnijder kort en bondig het woord: " De werknemers van Orionis zijn onze werknemers en die verdienen een goede collectieve arbeidsovereenkomst. Het kan niet zo zijn, dat deze mensen voor de rest van hun werkzame leven geen loonsverhoging meer krijgen".

Foto: SP Vlissingen
Sem Stroosnijder tekende daarna de SOS petitie samen met Chris Simons. 

Vlissingen gaf hiermee de aftrap voor deze landelijke campagne.

 

Reactie toevoegen

U bent hier