h

Meldpunt eigen risico

21 mei 2014

Meldpunt eigen risico

De afgelopen jaren is het eigen risico ieder jaar gestegen. Daardoor komen steeds meer mensen in de betalingsproblemen. Meer dan één miljoen Nederlanders hebben moeite om de zorgkosten te betalen. 800.000 hebben een betalingsregeling afgesloten met hun zorgverzekeraar. Voor een groot deel van die mensen biedt ook dat geen soelaas. Zij komen in de zogenaamde bestuursrechtelijke premie terecht en betalen een boete waardoor zij tientallen euro’s premie per maand meer kwijt zijn dan regulier verzekerden. Dat zijn er inmiddels meer dan 300.000.

Op dit moment is het eigen risico 360 euro en als het kabinet haar zin krijgt wordt dat bedrag de komende jaren nog verder verhoogd tot ver boven de 400 euro. Dat zal nog meer mensen in de betalingsproblemen brengen. Daarnaast zijn er mensen die zorg mijden uit angst voor een hoge rekening. Dat is een onacceptabele situatie waar een einde aan moet komen. Om dat pleidooi kracht bij te zetten verzamelt de SP de komende tijd de verhalen van iedereen die de zorg niet meer kan betalen. Die stem moet in de Tweede Kamer gehoord worden.

Mijd jij zorg uit angst voor een hoge rekening? Heb jij een betalingsregeling getroffen met je zorgverzekeraar, ben je in het bestuursrechtelijke regime terecht gekomen of heb jij anderszins moeite om je zorgrekening te voldoen? Vertel ons jouw verhaal.

Dat kan! 

Meldpunt eigenrisico

Reacties

In zeer korte tijd twee keer het eigen risico mogen betalen. En dat was voor ons, met een normaal inkomen, al bijna niet te behappen omdat je dan je reserves aan moet spreken. Gekozen voor een betalingsregeling dus. Alleen dan is het nog te overzien.
Ja, ook wij hebben angst waar dit allemaal heen zal gaan.

Ik ben een zorgmijder! Wring me in bochten, om het eigen risico niet aan te spreken, want dat kan ik niet betalen en kom ik in de problemen!! Je moet er toch niet aan denken dat je eind van het jaar nog 360 euro moet betalen. Ik kan het niet opbrengen.

Ik kan zo wel me premie als me eigen risico niet betalen. Dit door dat ik met mijn 4 hernias niet geholpen word omdat ik niet goed verzekerd ben. Dus zit in een cirkel.. Heb zorg nodig om te herstellen zo wel lichaamlijk als financieel maar betalen kan ik t niet

Ik heb artrose en ik ga echt niet de eigen risico vermijden! Tenzij ik me been helemaal eraf moet hakken en opsturen naar de kabinet dan geloven ze je pas! Nee, dat is niet om ermee te spotten! Ik heb een betalingsregeling getroffen! Het is niet alleen de eigen risico, ook de CAK stuurt rekening voor de zorg die je krijgt! Ik vind het niet eerlijk dat mensen met gezondheidsbeperking extra moeten betalen voor operaties en de zorg die ze nodig krijgen! Dan laat je je eigen netwerk deze zaken doen werd er gezegd, ja welke netwerk? En wat als je verder niet veel familie heb, of helemaal niemand die je kan helpen? Ze kletsen zo makkelijk! In 2015 word de zorg ook minder en kan je ook allemaal zelf doen, zoals je eigen huishouden! Met me artrose mag ik niet klimmen om de ramen te zemen, strijken( te lang staan) Boodschappen gaat nog maar kan binnenkort ook niet! Ik kan niet van me twee volwassen zoons die zelf ook beperking hebben verwachten dat hun boodschappen voor me doen!

Reactie toevoegen

U bent hier