h

'Ziekenhuis Mortiere wordt een veredelde polikliniek'

4 april 2014

'Ziekenhuis Mortiere wordt een veredelde polikliniek'

Het nieuwe ziekenhuis in de Mortiere wordt niet meer dan een veredelde polikliniek, die conclusie trekt de SP op basis van informatie van het ADRZ.

“Bij de verdeling van zorg tussen de twee locaties van het ziekenhuis, Goes en Vlissingen, werd altijd gesteld dat de acute en complexe zorg in Goes behandeld werd en de planbare zorg in Vlissingen”, zegt raadslid Petroesjka Sterk. “Nu blijkt dat een groot deel van de planbare zorg toch naar Goes gaat en de nieuwbouw in de Mortiere compleet uitgekleed wordt.”

De Raad van Bestuur van het ADRZ heeft onderzoek laten doen naar de toekomstige capaciteitsbehoefte, uit de conclusie komt ondermeer dat de nieuwbouw op de Mortiere zal bestaan uit een polikliniek voor specialismen met een huisartsenpost, een bescheiden operatiekamer en 20 tot 40 bedden. De Raad van Bestuur onderschrijft deze conclusie.

“Onbegrijpelijk dat op deze manier veel inwoners van Walcheren straks zonder zorg in de omgeving zitten. Er zijn meer dan 100.000 inwoners op Walcheren, in de zomermaanden zelfs het dubbele, waarvan met name ouderen minder mobiel zijn. Dat brengt risico's met zich mee”, aldus Sterk.

De SP-fracties in Middelburg, Vlissingen en Provinciale Staten hebben het dagelijks bestuur van de gemeenten en de provincie vragen gesteld, daarin willen de socialisten ondermeer weten of het bestuur op de hoogte is van dit rapport en of dat de reden is geweest om de intentieverklaring op 27 februari uit te stellen.

“Ik hoop dat de stakeholders, de gemeente en de provincie, hard strijden voor goede volwaardige zorg op korte afstand en dat zij dit rapport openbaar maken. Want uiteindelijk gaat het om grote gevolgen voor de inwoners.”

Reactie toevoegen

U bent hier