h

Waar is Trix?

14 februari 2009

Waar is Trix?

Waar zou ze toch zijn, onze Trix? Op 13 januari werd Trix de Roos uit Vlissingen beëdigd als Kamerlid voor de SP. Sindsdien is het nog stil. Wat zou ze toch doen?

Vergis je niet. Nieuwe Kamerleden hebben veel te regelen. Zeker als ze halverwege een periode instromen. Zoals alle leden, is ook Trix voorzien van moderne communicatie-apparatuur. Een belijzer van HTC. Zo één met uitschuifbaar toetsenbord. Nog wel eentje van de vorige generatie - dus geen Touch pro. Maar dat deert niet. Ook vanuit de trein kan ze er keurig mee e-mailen.

“Zo langzamerhand begint het te wennen”, vertrouwde ze mij in de trein op weg naar Zeeland toe. Ze mist wel het werk in de daklozenopvang in Vlissingen. Maar ze kan zich nu op een andere manier gaan inzetten voor mensen zonder huis. Want net als in de gemeenteraad in Vlissingen, gaat ze zich ook in de Tweede Kamer bezig houden met daklozenopvang. Ze neemt daarmee werk uit handen van haar SP-collega Krista van Velzen.

Nu ze weet wat ze kan gaan doen, duikt ze letterlijk in de stukken, vertelde ze me. “Eén telefoontje naar de griffie was genoeg. ’s Middags had ik alle Kamerstukken over daglozenopvang al op mijn bureau liggen.”
Ondertussen kijkt ze met Henk van Gerven en Marianne Langkamp mee in de dossiers over de Zeeuwse ziekenhuizen. Ook zal ze volgende week donderdag aanwezig zijn bij de hoorzitting over de natuurherstel Westerschelde, ofwel de ontpoldering.

“Wanneer ik mijn maidenspeech hou? Dat weet ik nog niet hoor. Eerst wil ik me eens goed verdiepen in alle stukken.”

(Bron: Weblog Jeffrey Kutterink, parlementair verslaggever PZC)

U bent hier