h

'Met vertrek directies is nog niets opgelost'

18 februari 2009

'Met vertrek directies is nog niets opgelost'

Met alleen het wegsturen van de twee directeuren zijn de problemen bij de ziekenhuizen boven de Westerschelde niet opgelost.

Er moet meer gebeuren, zeggen de mensen die de afgelopen tijd kritiek hebben gehad op het functioneren van de ziekenhuisbesturen.
"De Raden van Toezicht denken nog steeds dat er niets aan de hand is", zegt Rob van der Zwaag, burgemeester van Veere. "Ze zitten op een roze wolk en weten niet wat er aan de hand is. Ze weten niet wat er onderin de organisatie speelt en van enige zelfreflectie is geen sprake."

"Ik ben bijna verbijsterd", zegt Jaap van der Doef, voorzitter van de stichting voor behoud van een volwaardig ziekenhuis op Walcheren. "Ik heb met geen woord horen reppen over de vertrouwensbreuk die is ontstaan met het personeel, ik heb niets gehoord over de financiële situatie en ik heb niets gehoord over het verzet op Walcheren. Dat soort arrogantie vind ik onbegrijpelijk. Ik denk dat er met het vertrek van de directies niets is opgelost. Het probleem is de manier waarop de fusie wordt gerealiseerd."

Ook de vakbonden hameren erop dat er meer moet gebeuren: de organisatie moet - met name in Vlissingen - beter worden aangestuurd en er moet beter worden gecommuniceerd. "De toezichthouders kunnen mooi praten, maar hun woorden zijn gespeend van enige realiteit en iedereen weet dat", zegt Peer Meesters (NU91). "Als toezichthouders de zaak zo laten ontsporen, moeten ze ook zelf opstappen. We hebben acht maanden geleden al het vertrouwen opgezegd in de directies en het is alleen maar slechter gegaan."

Lees het hele artikel op: http://www.pzc.nl/regio/zeeland/4529577/Met-vertrek-directies-is-nog-nie...

(Bron: PZC - 17-02-2009, Nadia Berkelder)

U bent hier