h

SP Regioconferentie Zeeland & Zuid-Holland

17 september 2006

SP Regioconferentie Zeeland & Zuid-Holland

Vandaag hebben wij met 7 (bestuurs)leden van de SP afdeling Vlissingen de regioconferentie bijgewoond in Rotterdam om onder andere het concept verkiezingsprogramma en kandidatenlijst te bespreken.

De leden waren: Trix (de Roos-Consemulder), Wilma (van Antwerpen), Carolina, Sjoukje (de Haan), Jules (Timmerman), Evander (van Loveren) en Floor (van Lamoen).

Namens onze afdeling hebben Floor en Jules ingesproken om onze wijzigingen op het verkiezingsprogramma onder de aandacht te brengen.

Door Floor en Jules werden de volgende punten ingebracht:

  • Wijziging in het verkiezingsprogramma om meer aandacht/begeleiding voor hoogbegaafde leerlingen in het onderwijs te geven
  • Instellen van een beloningsbonus van de overheid voor ondernemers die langdurig milieuvriendelijk ondernemen
  • Vraag naar het nut en waarde van een parlementair onderzoek naar de politieke/militaire steun n.a.v. de inval in Irak
  • Opnemen van een verbod op wapenbeurzen in Nederland
  • Uitbreiden van controle op doorvoer van wapens. In verkiezingsprogramma wordt alleen Schiphol als controlepunt genoemd. Wij willen ook controle op wapendoorvoer in de Nederlandse havens
  • Westerscheldetunnel tolvrij (met alle Zeeuwse afdelingen)
  • Vraagtekens bij gratis kinderopvang

Op de bovenstaande punten 1, 4, 5, 6 en 7 werd positief gereageerd en we hebben goede hoop dat het opgenomen gaat worden in het uiteindelijke verkiezingsprogramma. Dit was een zeer goede score voor onze afdeling!
In de loop van dinsdag 19-9 / woensdag 20-9 verschijnt de nota van wijzigingen waarin als het goed is onze punten in opgenomen zijn.
Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij door middel van amendementen op het landelijk congres dd. 7 oktober 2006 onze aandachtspunten nogmaals inbrengen. Bij genoeg steun van andere afdelingen voor onze evt. amendementen kunnen wij zorgen dat onze wijzigingen in het definitieve verkiezingsprogramma komen te staan.

Wij houden jullie via deze website op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

U bent hier