h

Evaluatie publicatieborden gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006

16 mei 2006

Evaluatie publicatieborden gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006

Op 15 hebben wij als bestuur/fractie de gemeentelijke evaluatie ingevuld over de publicatieborden gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006.

1. Hoe heeft u het nieuwe systeem voor publicatieborden aan verkeerspalen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2006 ervaren?
Slecht, omdat ze niet goed vastgezet konden worden. Het zag er niet uit, er lag veel op de grond.

2. Het aantal borden bedroeg per politieke partij 25. Vondt u dit voldoende?
Nee, omdat SP-ers van plakken houden.

3. Wat vond u van de afmetingen van de borden (60 x 60)?
Slecht, omdat ze te klein waren.

Door de invoering van dit systeem wordt veel gemeenschapsgeld bespaard.
Oude systeem: Aanschaf nieuwe aluminium borden 24.000 euro. Plaatsingskosten in het oude systeem 4.500 euro per verkiezing.
Nieuwe systeem: Aanschaf 1.200 euro. Plaatsingskosten nieuwe systeem 0,00 euro.

4. Vindt u dit een overweging om door te gaan met het huidige nieuwe systeem?
Nee, omdat we zelf borden willen maken.

Er zijn twee klachten van burgers binnengekomen over het feit dat de borden zodanig zijn geplaatst dat zij het verkeer hinderden. Een klacht is ter plekke door de politieke partij opgelost; de andere klacht is achteraf binnengekomen.
Daarnaast heeft 1 collega aan- en opmerkingen geplaatst over het nieuwe systeem.

4a. De gemeente heeft in het kader van de bezuinigingen geen budget voor aanschaf van nieuwe borden. Bent u als enige gebruiker/partij dit bedrag te betalen?
Volgens aanschaf oude systeem (aluminium borden op 10 plaatsten in Vlissingen) 24.000 euro. Volgens nieuwe systeem (25 borden per partij) 1.200 euro.
Nee, systeem ad 24.000 euro + 4.500 euro plaatsingskosten.
Nee, systeem ad 1.200 euro

5. Vindt u dat plaatsing van de borden zodanig moet zijn dat het verkeer niet gehinderd wordt, noch het uitzicht van verkeersdeelnemers belemmert en te allen tijde moet er een vrije ruimte van 1,5 meter voor voetgangers over blijven. Biedt deze volgens u voldoende ruimte om klachten te voorkomen?
Ja.

Opmerkingen:
Kunnen er geen borden gemaakt worden door L'Ete? Dit is een stukje werkgelegenheid voor hun. Dat er geen andere borden voor reklame worden geplaatst in deze periode. Dat de driehoekspublicatiezuilen weer gebruikt mogen worden.

U bent hier