h

SP fractievoorzitter Trix de Roos-Consemulder verheugd over zetelwinst

8 maart 2006

SP fractievoorzitter Trix de Roos-Consemulder verheugd over zetelwinst

Naar aanleiding van de stijging van 2 naar 3 zetels van de SP Vlissingen bij de gemeenteraadsverkiezingen heb ik onze nieuwe fractievoorzitter Trix de Roos-Consemulder om een korte reactie gevraagd.

Zij is nog steeds sprakeloos en overdonderd door de geweldige, geweldige, geweldige zetelwinst die de SP (ondanks de deelname van 12 politieke partijen aan de verkiezingen) heeft behaald. Zij is allen die zich hebben ingezet voor de campagne zeer dankbaar!
Verder merkt zij op dat duidelijk blijkt dat de combinatie actie en fractie gedurende de jaren binnen/buiten de gemeenteraad een succesvol resultaat heeft opgeleverd.
De SP zal hiermee ook de volgende 4 jaar met afdeling en 3 raadsleden doorgaan, en niet alleen zodra er weer eens verkiezingen voor de deur staan, maar ook als er op allerlei gebied zaken aan de kaak moeten worden gesteld.
Ook qua vrouwelijke (kandidaat) raadsleden steekt de SP met kop en schouders boven de andere politieke partijen uit. Van de lijst bestaat nl. 50% uit vrouwen en de drie SP raadsleden die tot de raad gaan toetreden zijn eveneens vrouw.
Vanavond, woensdag 8 maart, hebben alle fractievoorzitters een eerste, verkennend, gesprek met de fractievoorzitter van de grootste partij (PvdA) over eventuele college- en coalitievorming. Trix de Roos-Consemulder en Wilma van Antwerpen zullen voor de SP dit gesprek bijwonen.
Jules Timmerman

U bent hier