h

Geduld met stoepje vér op

13 februari 2006

Geduld met stoepje vér op

door Miriam van den Broek {PZC}
VLISSINGEN - Ze zijn het hartstikke beu. „Er moet nú iets gebeuren, want het is levensgevaarlijk“, zegt T. de Roos van de SP in Vlissingen over de te smalle stoep bij de Action in de Aagje Dekenstraat. De partij voerde er zaterdag actie.

Al twee jaar vraagt de fractie de gemeente maatregelen te nemen. Sinds de komst van de winkel Action, staan er op het trottoir fietsen die het pad blokkeren voor mensen met kinderwagens, rollators en rolstoelen. Omdat de stoep er ook hoog is, kunnen mensen niet makkelijk even de weg op, om voorbij de gestalde fietsen te gaan. Wie toch van de stoep afgaat, veroorzaakt een gevaarlijke situatie omdat fietsers en automobilisten op de weg dan moeten uitwijken.

In september 2004 diende de fractie van de SP tijdens de raadsvergadering een motie in. Wethouder P. van der Maden beloofde naar een oplossing te zoeken.

„Sindsdien hebben we er elke maand naar gevraagd, maar telkens komt hij met een ander excuus“, zegt De Roos. „Verbreden van de stoep zou te duur zijn en hij wilde de ontwikkeling van het plein aan het einde van de Scheldestraat afwachten. Dat gaat nog een paar jaar duren. We zijn het nu zat. We begrijpen ook wel dat het niet simpel is om de stoep te verbreden. Daarom willen we nu zo snel mogelijk een noodoplossing. Het moet verboden worden om daar nog fietsen te parkeren.“ Om het probleem onder de aandacht te brengen, had de partij zaterdag een roodwit afzetlint gespannen langs de stoep. Aan het begin en einde van het lint stond een verbodsbord voor fietsen en bromfietsen.

Het winkelend publiek mopperde omdat door het afzetlint de Action niet makkelijk te bereiken was. Maar zodra uitgelegd werd waarom er actie werd gevoerd, was het gemopper over. „Prima“, was de unanieme reactie. „Het wordt de hoogste tijd dat de gemeente er iets aan doet.“


SP samen met 'wethouder van de Maden in de Aagje Dekenstraat'

Fotos van de actie
Autoliefde van wethouder v/d Maden
Motie verkeerssituatie Aagje Dekenstraat
Rolstoeler moet passen en meten in centrum Vlissingen
Smalle stoepen centrum Vlissingen

U bent hier