h

Toespraak Trix de Roos-Consemulder voor Platform Red Mehdi

21 januari 2006

Toespraak Trix de Roos-Consemulder voor Platform Red Mehdi

Op de vraag of wij iets konden betekenen in de situatie van Mehdi, hebben wij ons in eerste instantie gericht op de mogelijkheden die wij als SP raadsleden hebben in dit soort situaties.

Toespraak Trix de Roos-Consemulder bij Platform Red MehdiAls eerste hebben wij onze tweede kamer fractie van de situatie op de hoogte gebracht.
Daarna hebben we een motie, ingediend door een andere Vlissingse raadsfractie, ondersteund. Hierdoor is er door de burgemeester een brief verstuurd naar minister Verdonk.

Toespraak Trix de Roos-Consemulder bij Platform Red MehdiOndanks dat wij het dwangmiddel van een hongerstaking afkeuren, vinden wij dat de verantwoordelijke minister nu eindelijk eens moet inzien dat mensen uit landen zoals Iran, met een afwijkende mening of geloofsovertuiging, in Nederland een veilig nest moeten kunnen vinden.

Ons Tweede kamerlid Jan de Wit heeft vragen gesteld aan minister Verdonk om het dossier van Mehdi nog eens heel goed te bekijken. Ook heeft hij het dossier aan andere fracties gegeven en gevraagd of ook zij hier aandacht aan willen schenken.
Ik hoop dat hier zo snel mogelijk een antwoord op komt want de tijd dringt.
Toespraak Trix de Roos-Consemulder bij Platform Red Mehdi
Wij zullen het platform ondersteunen om zoveel mogelijk druk uit te oefenen richting Minister Verdonk.
Het gaat om een zaak van leven en dood, daar kunnen we niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

Blij verrast was ik dan ook vanmorgen toen ik de krant zag met de kop “Hooshyar stopt met hongerstaking na vrijlating”. Maar het is mij nog niet duidelijk waarom de IND dit heeft gedaan want wat betekent belangenafweging en wat zijn de verdere gevolgen. Want laten ze hem nu aansterken om hem straks alsnog terug te sturen? We moeten alert zijn: mijn vertrouwen in deze minister is nul komma nul.

Wij wensen Mehdi en zijn vrienden heel veel sterkte en kracht toe.

Fotos bijeenkomst
Kamervragen over hongerstaker
SP Vlissingen ondersteunt Platform Red Mehdi

U bent hier