h

Het is goed voor Vlissingen”

5 januari 2006

Het is goed voor Vlissingen”

Het is goed voor Vlissingen”
De pakjes uitgepakt, de oliebollen op, dat betekent dat er weer een jaar voorbij is. Reden voor mij om u vanaf deze plek al het goede toe te wensen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk hoort er bij een jaarwisseling een blik vooruit maar ook een terugblik.

Wanneer ik terugkijk naar het afgelopen jaar zie ik voor wat betreft het raadslidmaatschap zowel pieken als dalen en de maand december als triest dieptepunt.

December was de maand van feesten maar ook de maand waarin de begroting van de gemeente Vlissingen behandeld moest worden. Wekenlang heb ik samen met mijn fractiegenoten gewerkt aan amendementen, moties en de beschouwing met als doel het tekort op de gemeentebegroting niet af te wentelen op de inwoners van Vlissingen maar bij de veroorzakers van het tekort.

Echter op het uur U werd er door de VVD, PvdA en het CDA een amendement ingediend dat al dat werk overbodig maakte. Overbodig omdat elke vorm van discussie of debat door dit amendement geen zin meer had en dit was voor de SP dan ook reden genoeg om de vergadering te verlaten. “Het is goed voor Vlissingen” sprak de woordvoerder van deze partijen en “We zijn er samen uitgekomen” sprak de wethouder.

Maar is het ook werkelijk goed voor Vlissingen en zijn inwoners? Zij moeten door dit amendement het komende jaar 42 euro meer afvalstoffenheffing betalen, zullen er extra ambtenaren hun baan verliezen en zal er toch nog gekort worden op het minimabeleid. Kortom, afgezien van het feit dat door dit amendement enkele heroverwegingen en extra belastingen van de baan zijn, blijven ook vele andere heroverwegingen (bezuinigingen) gewoon van kracht.

Maar genoeg terug gekeken, nu even vooruitkijken: 2006, een jaar waarin u door middel van het uitbrengen van uw stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kunt laten weten of u het goed vindt voor Vlissingen en haar inwoners of dat u kiest voor een socialer beleid.

Nogmaals wens ik u al het goede en vooral veel wijsheid toe.

Kees de Roos, SP-fractie

U bent hier