h

Manifestatie "Red de zorg". Durf te strijden!

15 september 2015

Manifestatie "Red de zorg". Durf te strijden!

Amsterdam stroomde 12 september vol met ruim 15.000 mensen met een groot hart voor de zorg. De demonstratie werd georganiseerd door de FNV om protest aan te tekenen tegen de miljardenbezuinigingen op de zorg. 

Verzorgingshuizen moeten sluiten, thuiszorgmedewerkers worden ontslagen en voor verpleeghuizen en zorg voor psychiatrische en gehandicapte cliënten is steeds minder geld. 

Foto: SP Vlissingen

SP-leider Emile Roemer sprak in het Westerpark de menigte toe. 'Wat ontzettend goed dat jullie er allemaal zijn. Laten we de zorg veranderen. Om te beginnen schaffen we de zorgverzekeraars af. Laten we zorgen dat er een publieke zorgvoorziening komt, dat mensen recht houden op thuiszorg en ondersteuning, en dat mensen die in de zorg werken recht houden op een normaal salaris. Vandaag is de start, we gaan net zo lang door tot we dat voor elkaar hebben.' 

Foto: SP Vlissingen

Ook Zeeland was goed vertegenwoordigd. Men was in alle vroegte vertrokken per bus, trein, auto. 150 Zeeuwen - zowel patiënten, cliënten als zorgverleners - hebben zich in Amsterdam als groep aangesloten bij de demonstratie 'Red de Zorg'.

 

U bent hier